PËRDITËSIMET E LOTARISË DV 2024 | A JENI GATI PËR APLIKIM PËR LOTARINË DV 2024?

Lotaria DV 2024: Është ëndrra e shumë njerëzve të shkojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë i vetmi vend në planetin Tokë qe te jep mundësinë e asaj që quhet Lotaria e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV). Lotaria DV quhet ndryshe edhe Lotaria e Green Card.

 

Çfarë është Lotaria e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) apo Lotaria e Green Card?

Pyetje të tilla lindin herë pas here:

  • Çfarë është Lotaria e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) apo Lotaria e Kartës së Gjelbër?
  • Kush kualifikohet për të aplikuar për lotarinë e vizave të diversitetit?
  • Si aplikoni për lotarinë e vizave të diversitetit?
  • Çfarë ndodh nëse aplikoni dhe fitoni lotarinë e kartonit jeshil?

Ka kaq shumë gjëra për të ditur rreth Lotarisë së Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) ose Lotarisë së Green Card.

Me kalimin e kohës, kjo faqe do të ndajë me seritë tuaja të çdo artikulli që nevojitet në të kuptuarit e Lotarisë së Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) ose Lotarisë së Green Card.

Në këtë artikull, ju do të kuptoni gjithçka dhe jo vetëm për të aplikuar në fitimin e Lotarisë e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV), por më e rëndësishmja është se si të filloni jetën tuaj dhe të keni sukses në Shtetet e Bashkuara nëpërmjet Lotarisë së Vizave të Shumëllojshmërisë (DV).

Shënim: Lotaria DV ka kaq shumë rregullore. Ndërsa jeni duke u përgatitur për Aplikimin e ardhshëm të Lotarisë DV2024, sigurohuni që të shmangni gabimet e panevojshme që mund t’ju kushtojnë nga përzgjedhja.

 

Cila është faqja e duhur e internetit për të aplikuar për Lotarinë DV? I Faqja në internet për të aplikuar Lotarinë DV 2024

Cila është faqja zyrtare e internetit që supozohet të përdorni për të aplikuar për lotarinë e vizave të diversitetit? Cila është faqja e internetit për aplikimin e lotarisë për Green Card?

Nëse shkoni te kërkimi në Google dhe shkruani formulimin “Green card lottery” ose “Lottery për viza të ndryshme”, do të gjeni rezultate të shumta kërkimi dhe shumica e këtyre rezultateve të kërkimit nuk janë webfaqja zyrtare e aplikacionit për lotarinë e vizave të diversitetit.

Aplikimi i lotarisë së vizave të diversitetit bëhet vetëm në një faqe interneti, vetëm nga qeveria e Shteteve të Bashkuara, e cila ka autoritetin për të operuar dhe për të kryer aplikimin e lotarisë. Ju duhet të dini se çdo faqe interneti e qeverisë amerikane ose departamenti i qeverisë amerikane duhet të ketë domenin që përfundon me “dot gov” (.gov)

 

Kuptimi i .gov

.gov do të thotë shkurtesa e “Qeveri”. Nëse ndonjë faqe interneti përfundon me .com .net .org ose çfarëdo qoftë ajo, kjo nuk është faqja e internetit e qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Nëse po aplikoni në ndonjë faqe interneti dhe ajo faqe interneti nuk ka .gov në fund. dijeni me siguri që nuk po plotësoni formularin e duhur të Lotarisë për Viza të Shumëllojshmërisë (DV).

Pra, faqja e internetit për të aplikuar për Lotarinë e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) është www.dvprogram.state.gov

DV do të thotë Viza e Shumëllojshmërisë dhe është një program.

.state do të thotë departament i shtetit. Departamenti i Shtetit është Ministri i Punëve të Jashtme i cili është i ngarkuar për të aplikuar dhe lëshuar viza për njerëzit për të ardhur në Amerikë dhe më pas .gov (d.m.th. qeveria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës).

Pra, nëse shkoni në ndonjë websajt tjetër, çfarëdo faqe interneti që ata e quajnë atë, ato nuk janë faqja zyrtare e internetit. Nëse plotësoni të dhënat tuaja atje dhe filloni të bëni çdo formë pagese ndaj tyre, qoftë me kartë krediti, kartë debiti, Western union në faqen e caktuar të internetit, vetëm dijeni se do të mashtroheni.

Shënim: Qeveria e SHBA nuk ka ndonjë adresë tjetër që ju do të plotësoni formularin dhe në atë formular do t’ju zhvendosin në një platformë tjetër. Të gjitha aplikimet dhe informacionet për Vizën e Shumëllojshmërisë (DV)

Lotaria do të gjendet në dvprogram.state.gov

Prandaj, kini kujdes se cilën faqe interneti do të përdorni për të plotësuar formularin e aplikimit për Lotarinë e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV).

Lotaria për Viza të Shumëllojshmërisë (DV) 2024 | Datat e Aplikimit

Aplikimi për Lotarinë e Vizës së Shumëllojshmërisë (DV) është gjithmonë i hapur midis tetorit dhe nëntorit të çdo viti.

Aplikimi për DV2024 duhet të jetë i hapur nga tetori deri në nëntor 2022. Rezultatet duhet të dalin në maj 2023. Intervistat duhet të fillojnë në tetor 2023 deri në shtator 2023.

Cilat janë datat e aplikimit për këtë Lotari për Viza Diversiteti (DV)? Pritet që në muajin shtator, mesi i shtatorit, Departamenti i Shtetit të zbulojë datat për Lotarinë e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV).

A mund ta merrni me mend se cilat do të jenë datat për aplikimin DV2024?