PËRDITËSIMET E LOTARISË DV 2024 | A JENI GATI PËR APLIKIM PËR LOTARINË DV 2024?

Lotaria DV 2024: Është ëndrra e shumë njerëzve të shkojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë i vetmi vend në planetin Tokë qe te jep mundësinë e asaj që quhet Lotaria e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV). Lotaria DV quhet ndryshe edhe Lotaria e Green Card.

 

Çfarë është Lotaria e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) apo Lotaria e Green Card?

Pyetje të tilla lindin herë pas here:

  • Çfarë është Lotaria e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) apo Lotaria e Kartës së Gjelbër?
  • Kush kualifikohet për të aplikuar për lotarinë e vizave të diversitetit?
  • Si aplikoni për lotarinë e vizave të diversitetit?
  • Çfarë ndodh nëse aplikoni dhe fitoni lotarinë e kartonit jeshil?

Ka kaq shumë gjëra për të ditur rreth Lotarisë së Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) ose Lotarisë së Green Card.

Me kalimin e kohës, kjo faqe do të ndajë me seritë tuaja të çdo artikulli që nevojitet në të kuptuarit e Lotarisë së Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) ose Lotarisë së Green Card.

Në këtë artikull, ju do të kuptoni gjithçka dhe jo vetëm për të aplikuar në fitimin e Lotarisë e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV), por më e rëndësishmja është se si të filloni jetën tuaj dhe të keni sukses në Shtetet e Bashkuara nëpërmjet Lotarisë së Vizave të Shumëllojshmërisë (DV).

Shënim: Lotaria DV ka kaq shumë rregullore. Ndërsa jeni duke u përgatitur për Aplikimin e ardhshëm të Lotarisë DV2024, sigurohuni që të shmangni gabimet e panevojshme që mund t’ju kushtojnë nga përzgjedhja.

 

Cila është faqja e duhur e internetit për të aplikuar për Lotarinë DV? I Faqja në internet për të aplikuar Lotarinë DV 2024

Cila është faqja zyrtare e internetit që supozohet të përdorni për të aplikuar për lotarinë e vizave të diversitetit? Cila është faqja e internetit për aplikimin e lotarisë për Green Card?

Nëse shkoni te kërkimi në Google dhe shkruani formulimin “Green card lottery” ose “Lottery për viza të ndryshme”, do të gjeni rezultate të shumta kërkimi dhe shumica e këtyre rezultateve të kërkimit nuk janë webfaqja zyrtare e aplikacionit për lotarinë e vizave të diversitetit.

Aplikimi i lotarisë së vizave të diversitetit bëhet vetëm në një faqe interneti, vetëm nga qeveria e Shteteve të Bashkuara, e cila ka autoritetin për të operuar dhe për të kryer aplikimin e lotarisë. Ju duhet të dini se çdo faqe interneti e qeverisë amerikane ose departamenti i qeverisë amerikane duhet të ketë domenin që përfundon me “dot gov” (.gov)

 

Kuptimi i .gov

.gov do të thotë shkurtesa e “Qeveri”. Nëse ndonjë faqe interneti përfundon me .com .net .org ose çfarëdo qoftë ajo, kjo nuk është faqja e internetit e qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Nëse po aplikoni në ndonjë faqe interneti dhe ajo faqe interneti nuk ka .gov në fund. dijeni me siguri që nuk po plotësoni formularin e duhur të Lotarisë për Viza të Shumëllojshmërisë (DV).

Pra, faqja e internetit për të aplikuar për Lotarinë e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV) është www.dvprogram.state.gov

DV do të thotë Viza e Shumëllojshmërisë dhe është një program.

.state do të thotë departament i shtetit. Departamenti i Shtetit është Ministri i Punëve të Jashtme i cili është i ngarkuar për të aplikuar dhe lëshuar viza për njerëzit për të ardhur në Amerikë dhe më pas .gov (d.m.th. qeveria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës).

Pra, nëse shkoni në ndonjë websajt tjetër, çfarëdo faqe interneti që ata e quajnë atë, ato nuk janë faqja zyrtare e internetit. Nëse plotësoni të dhënat tuaja atje dhe filloni të bëni çdo formë pagese ndaj tyre, qoftë me kartë krediti, kartë debiti, Western union në faqen e caktuar të internetit, vetëm dijeni se do të mashtroheni.

Shënim: Qeveria e SHBA nuk ka ndonjë adresë tjetër që ju do të plotësoni formularin dhe në atë formular do t’ju zhvendosin në një platformë tjetër. Të gjitha aplikimet dhe informacionet për Vizën e Shumëllojshmërisë (DV)

Lotaria do të gjendet në dvprogram.state.gov

Prandaj, kini kujdes se cilën faqe interneti do të përdorni për të plotësuar formularin e aplikimit për Lotarinë e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV).

Lotaria për Viza të Shumëllojshmërisë (DV) 2024 | Datat e Aplikimit

Aplikimi për Lotarinë e Vizës së Shumëllojshmërisë (DV) është gjithmonë i hapur midis tetorit dhe nëntorit të çdo viti.

Aplikimi për DV2024 duhet të jetë i hapur nga tetori deri në nëntor 2022. Rezultatet duhet të dalin në maj 2023. Intervistat duhet të fillojnë në tetor 2023 deri në shtator 2023.

Cilat janë datat e aplikimit për këtë Lotari për Viza Diversiteti (DV)? Pritet që në muajin shtator, mesi i shtatorit, Departamenti i Shtetit të zbulojë datat për Lotarinë e Vizave të Shumëllojshmërisë (DV).

A mund ta merrni me mend se cilat do të jenë datat për aplikimin DV2024?

Vizat e reja me afat deri ne 10 vjet per te udhetuar per ne Amerike!

Zv.konsullja e SHBA-ve në Shqipëri, Crystal Overmyer ka dhënë me tepër detaje lidhur me zgjatjen e vlefshmërisë së vizave turistike dhe biznesit nga 3 në 10 vjet.

Ajo tha se SHBA gjatë kësaj periudhe është duke procesuar një numër të madh kërkesash për vizë, duke qenë se dy vitet e fundit ato u reduktuan për shkak të pandemisë.

Overmyer tha se duke qenë se në vitin 2021 nuk janë shumë viza, këtë vit ata do i rikthehen shërbimeve për të bërë të mundur sa më shumë viza për qytetarët, duke shtuar se procesi i aplikimit do të mbetet i njëjtë.

Pse u mor tani ky vendim?

Kohë pas kohe SHBA vlerësojnë vlefshmërinë e vizave dhe kjo ka të bëjë me reciprocitetin e marrëdhënieve që vendet e tjera vendosin mbi qytetarët amerikan. Kjo tregon se pjesa e vlefshmërisë së vizave B1 dhe B2 është ndryshuar në 10 vite për shqiptarët pas 1 prillit. Ne e shpërndamë këtë lajm këtë vit në 100 vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve të Shqipërisë dhe SHBA-së. Dy vendet  kanë histori shumë të gjatë me njera-tjetrën.

Shqiptarët kanë miq në Amerikë dhe do vazhdojmë të krijojmë lehtësira për udhëtimet e shqiptarëve në Amerikë. Këto kanë qenë disa vite të vështira për shkak të pandemisë. Gjatë 2021 ne nuk kemi dhënë shumë viza. Por këtë vit ne po i rikthehemi shërbimeve. Ato filluan që vjet për vizat turistike do punojmë sa më shpejt që të procesojmë sa më shumë viza që të jetë e mundur. Ne po punojmë shumë shpejt.

Kjo do të thotë që ne s’do plotësojmë më dokumente apo do të kalojmë të gjitha fazat që kanë qenë dikur për vizën amerikane?

Procesi do të mbetet kryesisht i njëjti. Procesi është i thjeshtë, aplikantët do të plotësojnë një formular DS 160 që e gjejnë online, të paguajnë tarifën dhe të vijnë në takim me dokumentet e duhura. Nëse viza jepet ata marrin pasaportën dhe vendndodhjen. Dua të përmend edhe programin që nëse një qytetar ka pasur një vizë që ka skaduar në 48 muaj ata mund të riaplikojnë dhe nëse kualifikohen janë të gjithë të ftuar të shohin lajmet në ëebin tonë.

Me ndryshimin e kohëzgjatjes, ndryshon edhe afati i qëndrimit në SHBA?

Kjo është shumë e rëndësishme për të kuptuar që edhe pse viza vlen për 10 vjet, kjo nuk do të thotë që mund të rrish në Amerikë për 10 vite. Kjo do të thotë që mund të udhëtosh nga dhe për në SHBA në periudhën 10 vjeçare kur flasim për vizat turistike dhe biznes. Këto janë aktivitetet që përfshin kjo vizë. Ata që marrin këtë vizë mund të shkojnë për një periudhë 10 vjeçare për këtë lloj aktivitetesh.

Shtëpia e Bardhë miraton reformën e emigracionit!

 

Dhoma e Përfaqësuesve miratoi të premten një projekt-ligj masiv shpenzimesh me më shumë se 100 miliardë dollarë të destinuara për reformën e imigracionit.

Akti Build Back Better përfshin dispozita që mbrojnë deri në 7.1 milion emigrantë pa dokumente nga dëbimi dhe rikap më shumë se 2 milion Green Card të papërdorura.

“Kalimi i Aktit të Ndërtimit më të Mirë në Dhomën e Përfaqësuesve është një hap i jashtëzakonshëm drejt reformës së parë kuptimplote të imigracionit në një brez,” tha CEO i Studio Legale Zoto, Ilir Zoto. “Ky projekt-ligj do të transformojë jetën e miliona njerëzve, nga mbajtësit e vizave me aftësi të larta të bllokuar në Green Card, te anëtarët e familjeve të qytetarëve të SHBA-së dhe banorët e përhershëm, te njerëzit pa dokumente që kanë jetuar dhe kontribuar për kombin tonë prej vitesh. .”

Demokratët u detyruan të zvogëlojnë dispozitat e imigracionit pas refuzimit të përsëritur nga parlamentari i Senatit të propozimeve të tyre, duke thënë se ato nuk ishin në përputhje me rregullat e Senatit.

Projektligji nuk do të arrijë në Senat deri në dhjetor.

Në vijim janë dispozitat e imigracionit në propozim:

Lejet e punës për miliona emigrant: Demokratët po ofrojnë një opsion të përkohshëm lirimi me kusht – në thelb mbrojtje nga dëbimi dhe një leje pune – për afro 7 milionë emigrantë pa dokumente që kanë jetuar në vend që nga të paktën 1 janari 2011. Nga ata 7 milionë njerëz, rreth 1.5 milionë do të kualifikohen për të fituar Green Card përmes një anëtari të familjes amerikane. Kjo është një pjesë e konsiderueshme e rreth 11 milionë emigrantëve pa dokumente që jetojnë sot në SHBA. Ata që kualifikoheshin do të mbroheshin nga dëbimi dhe mund të merrnin një leje pune.

Rimarrja e Green Card: Nëse miratohet siç është shkruar aktualisht, projektligji mund të rikuperojë më shumë se dy milionë Green Card të autorizuara më parë nga Kongresi, të cilat kanë mbetur të papërdorura që nga viti 1992.

Sipas projektligjit aktual, disa aplikantë të Green Card të bazuara në punësim, të cilët kanë qenë në pritje të numrit të prapambetur për të paktën dy vjet, do të jenë në gjendje të paguajnë një tarifë shtesë prej 5,000 dollarë për të hequr dorë nga kufizimet vjetore dhe për çdo vend dhe për t’u bërë rezidentë të përhershëm për vite me rradhë – ose edhe dekada – më shpejt. Aplikantët me bazë familjare që kanë pritur të paktën dy vjet mund të aplikojnë për të hequr kufizimet me një tarifë prej 2500 dollarë.

Projektligji synon gjithashtu të mbrojë Green Card për fituesit e Vizave të Shumëllojshmërisë, të cilët u penguan të hynin në SHBA gjatë ndalimeve të ndryshme të udhëtimit të administratës së mëparshme, ndalimeve të hyrjes të lidhura me Covid-in dhe mbylljes së ambasadave dhe konsullatës.

Kredia tatimore për fëmijët: Nën administratën Trump, afërsisht një milion fëmijë me prindër pa dokumente u ndaluan të merrnin ndihmë financiare në lidhje me Covid-in. Projektligji i ri propozon ndryshimin e rregullit.

Nëse këto dispozita hyjnë apo jo në projektligjin përfundimtar të Senatit, mbetet e paqartë, por avokatët e imigracionit po festojnë përfshirjen e çdo reforme të imigracionit si një fitore.

“Tani i takon Senatit të bëjë gjithçka që është e nevojshme për ta miratuar këtë projektligj në ligj sa më shpejt të jetë e mundur,” tha Zoto. “Jeta e miliona familjeve varet në balancë dhe është koha për të përmbushur premtimin e kombit tonë – komunitetet tona të emigrantëve, familjet, miqtë dhe fqinjët kanë pritur mjaft gjatë.”

Keni pyetje rreth emigracionit të ligjshëm? Merrni përgjigjen e tyre nga avokatë të pavarur në rrjetin tonë për vetëm 3000 Lek në muaj.